En sorts julgodis som vi brukar göra är vanlig ischoklad.
Det är ju enkelt och vårt recept räcker till cirka
60 stycken.
125 gram kokosfett
250 gram mörk blockchoklad
Smält alltsammans
Enligt en del recept ska man smälta blockchokladen för
sig och kokosfettet för sig, men vi brukar blanda redan från
början.
Bryt blockchokladen i små bitar och skär
kokosfettet i mindre delar. Lägg alltsammans i en djup tallrik.
Sätt tallriken ovanpå en kastrull med lite kokande
vatten i.
Låt choklad och kokosfett smälta, men
se till att inte vattenånga blandas in i sörjan. Rör
ihop till en jämn smet.
Ställ ut ischokladformarna på exempelvis
en skärbräda. Häll försiktigt i smeten i formarna.
Ställ in skärbrädan med alla formarna i kylen och
låt ischokladen stelna.
Förvara
i kylen
Ischoklad ska förvaras i kylskåp och håller då
i minst en månad. Ta bara fram så mycket du tror går
åt vid varje tillfälle.
|