Mer jul
Illustration av litet barn som står och bakar. Framför står ett fat med kakor och ett rivjärn i en skål. I bakgrunden skymtar en julgran

Osynlig ruta för layout
Rubrik: Julgodis
En sorts julgodis som vi brukar göra är vanlig ischoklad. Det är ju enkelt och vårt recept räcker till cirka 60 stycken.

125 gram kokosfett
250 gram mörk blockchoklad
Osynlig ruta för layout

Smält alltsammans
Osynlig ruta för layout
Enligt en del recept ska man smälta blockchokladen för sig och kokosfettet för sig, men vi brukar blanda redan från början.
Osynlig ruta för layout
   Bryt blockchokladen i små bitar och skär kokosfettet i mindre delar. Lägg alltsammans i en djup tallrik. Sätt tallriken ovanpå en kastrull med lite kokande vatten i.
Osynlig ruta för layout
   Låt choklad och kokosfett smälta, men se till att inte vattenånga blandas in i sörjan. Rör ihop till en jämn smet.
Osynlig ruta för layout
   Ställ ut ischokladformarna på exempelvis en skärbräda. Häll försiktigt i smeten i formarna. Ställ in skärbrädan med alla formarna i kylen och låt ischokladen stelna.
Osynlig ruta för layout
Glasburk fylld med ischoklad i olikfärgade formarFörvara i kylen
Osynlig ruta för layout
Ischoklad ska förvaras i kylskåp och håller då i minst en månad. Ta bara fram så mycket du tror går åt vid varje tillfälle.

GOD JUL | LUSSEBULLAR | PEPPARKAKOR | HAVREFLARN | JULGODIS | TOMTEGRÖT
Osynlig ruta för layout